Сертифікація медиків від Центру громадського здоров'я

Сертифікація медиків від Центру громадського здоров'я

Орган сертифікації персоналу Центру громадського здоров'я МОЗ України успішно пройшов процедуру акредитації відповідно до вимог стандарту ДСТУ EN ІSO/ІЕС 17024:2019 «Оцінка відповідності. Загальні вимоги до органів, що проводять сертифікацію персоналу» та отримав атестат акредитації Національного Агентства з Акредитації України. 

«Це досягнення має велике значення для Центру та медичної галузі в цілому. Воно демонструє наше прагнення підтримувати найвищі стандарти в галузі громадського здоров'я. Наразі в Україні існує не так багато центрів сертифікації персоналу, акредитовано лише три, серед них жоден не працює в сфері медицини. Тобто атестат акредитації Центру громадського здоров'я – це унікальний атестат для органу сертифікації персоналу, тому що ми отримали його саме для сфери медицини. Коли розпочнемо роботу із сертифікації, усі медичні працівники, який захочуть підтвердити чи підвищити свою кваліфікацію й мати при цьому документ, який би це засвідчував, зможуть отримати сертифікат державного зразка, виданий Центром громадського здоров'я. Він буде підтверджувати компетентність медичного персоналу у сфері систем менеджменту: якості медичних виробів, системи екологічного менеджменту, харчової безпеки тощо. Треба відзначити, що для Центру це новий напрям діяльності. Було непросто розпочати роботу органу сертифікації персоналу, тому що аналогічного досвіду у сфері медицини в Україні поки немає жодна інша установа чи організація», – поділилась Юлія Бельчак, фахівчиня із сертифікації Центру громадського здоров'я. 

Проходження процедури акредитації гарантує достовірність виданих органом сертифікації персоналу сертифікатів компетентності (у сфері систем менеджменту ДСТУ EN ISO 9001:2018, ДСТУ ISO 45001:2019, ДСТУ ISO 22000:2019, ДСТУ ISO 14001:2015, ДСТУ EN ISO 13485:2018) працівникам медичної галузі, що, своєю чергою, сприятиме покращенню кадрового потенціалу та професійного зростання медичних працівників.