Чи може підліток отримати консультацію щодо ВІЛ самостійно без батьків?

Чи може підліток отримати консультацію щодо ВІЛ самостійно без батьків?

Якщо підлітку вже виповнилося 14 років, він/вона може самостійно проходити обстеження на ВІЛ й отримувати результати обстеження. Консультування при цьому буде одним з компонентів послуги тестування на ВІЛ.

Така можливість для підлітків забезпечена Законом України "Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ".

Про це йдеться у Статті 6. Тестування на ВІЛ осіб віком від 14 років проводиться добровільно за наявності усвідомленої інформованої згоди особи, отриманої після проведення дотестового інформування щодо особливостей тестування, його результатів і можливих наслідків, з дотриманням умов щодо конфіденційності персональних даних, зокрема даних про стан здоров’я особи.

Також інформування щодо комплексу заходів з профілактики ВІЛ-інфекції є обов'язковим компонентом якісної медичної допомоги, яку має запропонувати лікар, згідно із затвердженим Міністерством охорони здоров'я України Стандартом медичної допомоги "ВІЛ-інфекція".

Ти можеш абсолютно безкоштовно:

✅ перевіритись на ВІЛ, сифіліс, вірусні гепатити В і С

✅ проконсультуватись як убезпечити себе від інфекцій, які передаються статевим шляхом

✅ проконсультуватись щодо методів безпеки статевих зносин

✅ отримати презервативи та лубриканти

Реєструся за цим посиланням. Дуже скоро тобі зателефонує соціальний працівник, щоб уточнити зручні дату і час для зустрічі. 100lifekyiv.org